Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh UiTM-PJJ UiTM
Sila register untuk terlibat di dalam aktivit Forum PJJ UiTM.
1. username
2. email
3. password

SIAP! ( tak sampai 1 minit )


Dari
PJJ UiTM


Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh UiTM -PJJ UiTM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  
Rujukan

Share | 
 

 Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mia104



Posts : 3
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Fri Feb 03, 2012 3:00 pm

[b]Salam teman semua nak ty, saya dapat sambung belajar di uitm secara EPJJ, tapi tgk yuran dia kena byr erk.... pale teman ada cadangan tak mcm mana nk dptkan dana dana yang boleh membantu saya bayar yuran..ni...
[b]keje gaji below than RM1500 ne cukup nak edup nak bayar itu ini... sob33
Back to top Go down
View user profile
fadzi999



Posts : 8
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Fri Feb 03, 2012 10:41 pm

hurm...mia104...awak keje mana mia?
Back to top Go down
View user profile
-KP-



Posts : 21
Join date : 2012-02-05
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Sun Feb 05, 2012 9:34 am

mia104 wrote:
[b]Salam teman semua nak ty, saya dapat sambung belajar di uitm secara EPJJ, tapi tgk yuran dia kena byr erk.... pale teman ada cadangan tak mcm mana nk dptkan dana dana yang boleh membantu saya bayar yuran..ni...
[b]keje gaji below than RM1500 ne cukup nak edup nak bayar itu ini... sob33
Salam. Setahu saya PTPTN ada sediakan pinjaman. Seperti rakan saya yg ambil PLK, yang mendapat bantuan pinjaman setiap semester.
Back to top Go down
View user profile http://kerintingputih.wordpress.com/
mia104



Posts : 3
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Mon Feb 06, 2012 10:39 pm

fadzi999 wrote:
hurm...mia104...awak keje mana mia?



wsalam ru on9... keje kat batu 3 shah alam, sebenarnyer saya keje kontrak je.tempoh kontrak tamat bln 3 ni. saya mngkin akan plg keje kelantan sebab nak jaga mak sakit... sob33...


Last edited by mia104 on Tue Feb 07, 2012 1:41 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
mia104



Posts : 3
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Mon Feb 06, 2012 10:44 pm

-KP- wrote:
mia104 wrote:
[b]Salam teman semua nak ty, saya dapat sambung belajar di uitm secara EPJJ, tapi tgk yuran dia kena byr erk.... pale teman ada cadangan tak mcm mana nk dptkan dana dana yang boleh membantu saya bayar yuran..ni...
[b]keje gaji below than RM1500 ne cukup nak edup nak bayar itu ini... sob33
Salam. Setahu saya PTPTN ada sediakan pinjaman. Seperti rakan saya yg ambil PLK, yang mendapat bantuan pinjaman setiap semester.


salam, ye tahu tp buat masa sekarang untuk bayaran yuran semester pertama ni pom kene tggu apply PTPTN ke? saya kalo bley xmahu nak meminjam dah... banyak tanggungan... kereta lagi, umah lagi, PTPTN diploma punyer lg...sob33 gaji plak xseberapa.

kawan saya ada bg cadangan guna KWSP... yuran tarik pakai KWSP, boley ec borang katanya... saya nak cuba yang ni la...tp xtahu la...19hb ni dah....kene register
Back to top Go down
View user profile
fadzi999



Posts : 8
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Fri Feb 10, 2012 9:20 am

mia saya pun kene daftar tarikh yg sama......sumber x dpt lg.kalau awak nk ke KWSP tu gtahu erk.....sy nk follow~..ni nombor sy 0132223524-azi-
Back to top Go down
View user profile
Sha303



Posts : 4
Join date : 2012-02-08
Age : 33
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit??? -solution-   Mon Feb 13, 2012 2:12 pm

salam Mia & Azi

saya pun hadapi prob yg sama, dah tanya pd Uitm and dorang suh g dtg amik surat pengesahan pelajar kat bendahari zon 18 sek 7 intekma resort tu (bwk sekali bil pelajar)

pastu ke KWSP di shah alam ni kat bangunan umno sek 11, isi borang bwk skali ic, penyata kwsp terkini (boleh print kat sana) , surat tawaran dan paling penting bil pelajar (print online pun bleh)

settle sume, dorang akan bagi satu surat penyata, bwk time daftar nnt pastu ckp kat kaunter kita bayar by kwsp Smile

harap2 dpt membantu korang okeh

ptptn mahal la interest huhu
Back to top Go down
View user profile
fadzi999



Posts : 8
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Mon Feb 13, 2012 4:40 pm

sha303:

salam sha..td pun sy dh g minta separuh bayaran memandangkan sy salah seorg staf uitm jugak.Alhamdulillah,dpt separuh harga;-))

awak keje mana?duk mana?nnt hubungi sy ye...boleh g daftar sama2;-)))
Back to top Go down
View user profile
Sha303



Posts : 4
Join date : 2012-02-08
Age : 33
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???    Thu Feb 16, 2012 6:13 pm

Azi :

wslm Azi..bagus la mcm tu,untung kakitgn uitm ek hehe.. harap2 xde la bayaran cepu mas nak kena bayar time daftar nnt huhu

keje kat jkr selangor, duk kat sek 24 shah alam

amik course apa azi?

Back to top Go down
View user profile
fadzi999



Posts : 8
Join date : 2012-02-03

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Fri Feb 17, 2012 12:37 am

duk area shah alam gak ke?wahhhh....nnt kita leh la g daftar sama2 ye!contact sy tau......

hurm...kita yg sebaya ni agak ketinggalan jugak la nk study semula.tp asalkan ada minat dn kesungguhan...InsyaAllah ,kita boleh!

azi IM224 .u?
Back to top Go down
View user profile
bashirah



Posts : 1
Join date : 2013-05-02

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Fri May 03, 2013 11:16 am

Sha303 wrote:
salam Mia & Azi

saya pun hadapi prob yg sama, dah tanya pd Uitm and dorang suh g dtg amik surat pengesahan pelajar kat bendahari zon 18 sek 7 intekma resort tu (bwk sekali bil pelajar)

pastu ke KWSP di shah alam ni kat bangunan umno sek 11, isi borang bwk skali ic, penyata kwsp terkini (boleh print kat sana) , surat tawaran dan paling penting bil pelajar (print online pun bleh)

settle sume, dorang akan bagi satu surat penyata, bwk time daftar nnt pastu ckp kat kaunter kita bayar by kwsp Smile

harap2 dpt membantu korang okeh

ptptn mahal la interest huhu

cheers terimakasih Sha303... nasib baik jumpa forum ni.... sy dh nk g daftar 18/5 ni.... tp x cukup bajet...
so plan nk pkai kwsp...
Back to top Go down
View user profile
s_study



Posts : 2
Join date : 2013-08-27

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Tue Aug 27, 2013 4:01 pm

kalau yg baru2 je bekerja n of course la kwsp pun xbyk sgt, bleh apply gak ke? No 
Back to top Go down
View user profile
rraihan



Posts : 1
Join date : 2015-01-23
Age : 26
Location : Selangor

PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Fri Jan 23, 2015 2:24 pm

hi semua, nk tny. sy ad apply PJJ march intake. sesapa ade amek account? just nk tau la brp yuran and class cmne? result x klua lg juz prepared je dlo. hehe Wink
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???   Today at 4:08 pm

Back to top Go down
 
Dapat tawaran sambung PJJ tapi duit???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» menikah tapi belum bekerja
» apa yang dari nabi Muhammad dapat diteladani/dipercayai?
» ALLAH DALAM AL-QURAN DAN ALKITAB TERNYATA BEDA OKNUM ALLAH
» Ketika Umat Muslim Memerangi Umat Yahudi
» isim isyarah dan isim maushul (kata tunjuk & kata sambung)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Forum Pelajar Pendidikan Jarak Jauh UiTM-PJJ UiTM :: Forum PJJ UiTM Secara Umum :: Forum PJJ UiTM Secara Umum-
Jump to: